La Flama del Canigó crema a Arenys de Munt en un Sant Joan diferent per culpa de la COVID-19

Última revisió 01-07-2020 13:18
30/06/2020

La Flama del Canigó va arribar puntualment a Arenys de Munt el dia 23 de juny, per celebrar una festa de Sant Joan que aquest any també ha estat marcada per la pandèmia mundial de COVID-19.

Aquest any no hi ha hagut sardanes, ballada popular de la dansa d’Arenys de Munt ni revetlles massives, ni l’endemà hi va haver Fira de la Cirera d’en Roca. Sí que es va optar per mantenir la tradicional encesa de la foguera a la plaça de l’Església i la lectura del manifest amb la voluntat de respectar una diada màgica per als Països Catalans, on el foc renova i regenera. En paraules de Josep Sànchez, alcalde d’Arenys de Munt, la foguera d’enguany era també una metàfora per mostrar el desig de cremar el nou coronavirus i començar de nou en un món ja sense la malaltia.

El manifest el va llegir Roser Soms, presidenta d’Amics per l’Art del Maresme, una entitat d’Arenys de Munt que enguany ha complert 15 anys de vida.  El text feia èmfasi en el fet que enguany s’ha aprofitat el moment de l’encesa de la Flama a cada racó del país, no només per reivindicar la unitat de la llengua i la lluita pels drets i les llibertats dels Països Catalans, sinó també per recordar totes aquelles persones que ja no hi són. Podeu llegir el manifest sencer aquí.

Després que els presents entonessin el Cant dels Segadors, himne oficial de Catalunya, Roser Soms, acompanyada del govern municipal, va encendre la foguera. Un cop cremada, l’acte es va donar per acabat, sense el tradicional repartiment de cava i coca d’altres anys.