Dia Mundial de l'Endometriosi

Última revisió 14-03-2023 13:55
14/03/2023

El 14 de març és el Dia Mundial de l’Endometriosi, per la qual cosa la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de color groc.

L’endometriosi és una malaltia que afecta aproximadament un 15% de les dones en edat fèrtil i consisteix en el creixement de teixit endometrial fora de la cavitat uterina, formant quists, nòduls o implants de teixit endometrial que es poden localitzar a la pelvis i també a la bufeta, i provocar problemes miccionals (dolor, infeccions recurrents, etc.) i al sistema renal (dolor a l’hora de defecar, obstruccions intestinals, etc.).

El temps de mitjana del diagnòstic és de nou anys i pot provocar dolor, astènia (fatiga crònica) disparèunia (dolor durant o després de les relacions sexuals), síndrome miccional, trastorns intestinals i infertilitat, entre d’altres, el qual disminueix la qualitat de vida de les afectades.

Es considera la primera malaltia ginecològica que pateixen les dones, ja que supera el càncer de mama, tot i que encara se’n desconeixen les causes i la curació.