Ajudes a la gent gran

Les ajudes a les persones grans estan proporcionades per l´àrea de Benestar Social en col·laboració amb Gent Gran i inclouen diverses oportunitats de recolzament econòmic i de serveis orientades a facilitar el dia a dia. Podeu obtenir més informació a través de la pàgina d'Ajuts Socials de la Seu Electrònica.

Per sol·licitar les ajudes o rebre més informació adreceu-vos a les oficines de Benestar Social, al carrer Sant Pau n.2 d'Arenys de Munt, trucant al telèfon 93 793 77 10 o enviant un correu a ssocials@arenysdemunt.cat

Servei de teleassistència domiciliaria

Destinat a totes les persones que viuen soles amb problemes de salut o mobilitat i/o persones que visquin en companyia d´altres persones que també tinguin dificultats. Es un servei que té l´objectiu de donar seguretat, tranquil•litat i acompanyament, que funciona les 24 hores del dia i els 365 dies de l´any. Funciona a través de la línia telefònica i permet a l´usuari, davant una situació d´emergència, tan sols prement un botó, establir contacte verbal directe i immediat amb una central receptora, que li oferirà la resposta més adient a les seves necessitats.

Per a més informació, cliqueu aquí.

Per veure com es pot sol·licitar el tràmit, cliqueu aquí.


Serveis d'atenció domiciliaria

Té com a finalitat permetre el manteniment en el propi medi d´aquelles persones i famílies que pateixen algun element de dependència o alguna limitació. Consisteix en un conjunt d´activitats que es realitzen a la llar de l´usuari, dirigides a proporcionar atencions personals, ajuda a la llar i suport social a persones o famílies en situació de manca d´autonomia personal, dificultats de desenvolupament o amb problemàtiques familiars especials.

Per a més informació, cliqueu aquí.

Per veure com es pot sol·licitar el tràmit, cliqueu aquí.


Ajudes tècniques

El servei de préstec d'ajudes tècniques de l´Ajuntament d´Arenys de Munt facilita/presta aparells per millorar la vida diària i fer les activitats quotidianes. S'ofereix la cessió de les persones dependents, entre d´altres, caminadors, agafadors, cadires de dutxa,  etc.

Per a més informació, visiteu aquesta pàgina de Benestar Social.


Menjador social

El menjador social és un projecte social que es va iniciar el 1 de desembre del 2008, a través de la Regidoria de Benestar Social i la Regidoria de Gent Gran. El projecte està adreçat tant a les persones majors de 65 anys com a aquelles persones menors de 65 anys amb risc d´exclusió social. Es tracta d´atendre a les persones que estan soles oferint-los la possibilitat de fer un àpat calent en un espai de convivència en el que troben companyia. Troba més informació fes clic aquí


Cicle de Passejades per a la gent gran

El Cicle de Passejades per a la Gent Gran és una activitat que té com a objectiu estimular el cos i la ment de les persones en la seva etapa de vellesa. Els seus participants tenen l´oportunitat de fer gratificants travessies a peu per espectaculars racons plens d´encant i natura, com ara Rupit o La Garrotxa. Per a més informació fes clic aquí.


Pensió no contributiva per jubilació

Prestació econòmica individualitzada de caràcter periòdic a favor de persones més grans de 65 anys sense recursos econòmics suficients i que no puguin acollir-se al sistema contributiu de pensions. La quantia de la prestació, atorgada per la Generalitat de Catalunya, és variable i depèn dels ingressos personals de la persona sol·licitant i dels ingressos dels familiars amb qui convisqui.

Per a més informació consulteu aquesta pàgina de Benestar Social.


Ajut pel manteniment de despesses bàsiques de la llar

Prestació permanent de dret subjectiu per a aquelles persones que, tot i ser pensionistes de les prestacions de mort i supervivència del sistema de la Seguretat Social, no poden atendre, amb els seus ingressos, les despeses pròpies del manteniment dels serveis de la llar habitual que compartien amb la persona causant. L'ajut és titularitat de la Generalitat de Catalunya i té com a objectiu permetre a la persona sol·licitant conservar una vida independent.

Consulteu aquesta pàgina de Benestar Social per a trobar més informació.


Ajuts per l'Arranjament d'habitatges

L'Ajuntament d´Arenys de Munt, amb la cooperació de la Diputació de Barcelona, posa en marxa un programa d'adaptació funcional d'habitatges per a la realització de reformes bàsiques com reparacions, petites obres no estructurals i instal·lacions d'ajuts tècnics que facin més fàcil la vida quotidiana de les persones grans.

Podeu trobar més informació en aquest enllaç.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 18-06-2020 20:08