Ràdio Arenys de Munt


Ràdio Arenys de Munt va néixer l'any 1983 fruit de la trobada de diverses persones apassionades de la ràdio i de la tècnica. L'Ajuntament va cedir un local al segon pis de l'edifici municipal de la plaça de l'Església, que encara és la seu de l'emissora. També té la concessió de la llicència del 107 de l'FM.

L'emissora municipal sempre ha funcionat amb una part molt important de voluntariat. Tradicionalment ha estat finançada bàsicament per la publicitat i amb el suport constant per part de l'Ajuntament.

L'any 2007 es va fer un nou salt per professionalitzar el servei municipal de ràdio. Alguns dels components de l'emissora, amb Jordi Soler, Xavi Roca i Ivan Nieto al capdavant, van formar l'entitat sense ànim de lucre Ràdio Associació Arenys de Munt, amb l'única finalitat de poder optar a la concessió municipal del servei de ràdio. Un cop assolit aquest repte, l'associació ha pogut realitzar els primers contractes de treball per als professionals que hi treballaven.

Des de l'any 2017 Ràdio Arenys de Munt està en procés de modernització i actualització de la seva estructura. Ara els continguts estan adjudicats a una empresa externa, Ràdio Associació Arenys de Munt, que treballa amb l'experiència de més de tres dècades fent ràdio, amb la implicació de voluntariat i també personal remunerat amb diversos tipus de jornada laboral.

S'ha fet un Projecte de Ràdio Arenys de Munt (PRAM) 2017-2020, que parteix del punt en què ha començat a exercir el càrrec el nou director, i previ a la creació del Consell Assessor i el Consell Directiu, arran de l'aprovació del Reglament d'Organització i Funcionament de l'emissora municipal de ràdio, publicat al BOE del 3 de juliol de 2017.

A més, l'any 2013 es va crear AmunTV, la televisió local i per internet del poble, integrada des del 2017 a Ràdio Arenys de Munt.

Aquí podeu veure una galeria d'imatges de la ràdio, on hi ha les instal·lacions i fotografies de programes especials destacats de l'emissora.

Et pot interessar

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 20-07-2020 14:28