Projecte RADARS

El projecte Radars es crea amb la finalitat de reduir el risc d'aïllament i d'exclusió social de les persones grans, incrementant els seus vincles amb el poble. S'adreça a persones de més de 70 anys que viuen soles o acompanyades d'altres persones grans, o amb necessitats de suport.

L’Ajuntament d’Arenys de Munt és sensible a les necessitats d’inclusió de les persones grans i actua, en aquest sentit, amb una política activa i un programa d’activitats d’envelliment ric i divers. Seguint aquesta línia, l’Ajuntament aposta per aquest projecte i ha signat un conveni amb l’Ajuntament de Barcelona -on va néixer el projecte l’any 2008- per posar en marxa el projecte Radars al municipi, durant l’any 2016.

El projecte Radars impulsa i crea una xarxa comunitària de prevenció on participen veïns i veïnes, comerciants, persones voluntàries i professionals de les entitats i serveis del municipi, amb la col·laboració d'EsMediació, com a empresa contractada.

 

Els objectius principals del projecte són:

  1. Detectar i prevenir situacions de risc de les persones grans que escullen viure a casa seva, per tal que puguin fer-ho en condicions de benestar i seguretat amb la complicitat del seu entorn.
  2. Pal·liar els efectes negatius de la “soledat no volguda” de les persones grans i vincular-les a la seva comunitat o entorn més proper.

Per dur a terme el projecte, es crea la Taula Radars, des d’on es treballa per implementar el projecte. Hi participen: Residència Verge del Remei, Residència Sant Martí, Esplai de Jubilats, CAP d’Arenys de Munt, Voluntaris per Arenys, Creu Roja, Associació de Puntaires, Policia Local, Mossos d’Esquadra, Farmàcia Mias, Farmàcia Pizarro, ABIC, Regidoria de Joventut i Serveis Socials municipals.

Necessitem “radars” que posin atenció a situacions d’exclusió i aïllament de les persones grans que viuen soles, tot des d’una mirada sensible i respectuosa.

Si teniu interès a participar-hi o en voleu més informació, podeu escriure un correu o trucar:

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 20-07-2020 13:19