Projecte Radars


Projecte RadarsEl projecte Radars es crea amb la finalitat de reduir el risc d'aïllament i d'exclusió social de les persones grans, incrementant els seus vincles amb el poble. S'adreça a persones de més de 70 anys que viuen soles o acompanyades d'altres persones grans, o amb necessitats de suport.

Els objectius principals del projecte són:

1. Detectar i prevenir situacions de risc de les persones grans que escullen viure a casa seva, per tal que puguin fer-ho en condicions de benestar i seguretat amb la complicitat del seu entorn.

2. Pal·liar els efectes negatius de la “soledat no volguda” de les persones grans i vincular-les a la seva comunitat o entorn més proper.

L’Ajuntament d’Arenys de Munt és sensible a les necessitats d’inclusió de les persones grans i actua, en aquest sentit, amb una política activa i un programa d’activitats d’envelliment ric i divers. Seguint aquesta línia, l’Ajuntament va començar a implementar aquest projecte al municipi l’any 2016. Des d’aquell moment la xarxa de Radars ha anat creixent amb la complicitat de tota la comunitat, que treballa en comú per construir un poble més humà i més solidari.

El projecte Radars impulsa i crea una xarxa comunitària de prevenció on participen veïns i veïnes, comerciants, persones voluntàries i professionals de les entitats i serveis del municipi, amb la col·laboració d'EsMediació, com a empresa contractada.

Per dur a terme el projecte, es crea la Taula Radars, des d’on es treballa per implementar el projecte i que compta amb la participació d’entitats, serveis i comerços del municipi, compromesos amb la participació ciutadana i el benestar de la gent gran.

Si teniu interès a participar-hi o en voleu més informació, podeu escriure al correu radars@arenysdemunt.cat o trucar al 937937982.

Cliqueu a la imatge per veure el tríptic informatiu.

Projecte Radars

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 30-04-2021 12:48