Divendres 25 de novembre, commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Última revisió 19-12-2022 09:08
24/11/2022

Des de l’Ajuntament i la Taula per a la Diversitat, el divendres 25 de novembre es commemorarà el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, amb diferents actes al municipi.

Durant tot el dia i al llarg de la Riera, hi haurà un homenatge a les víctimes de violència masclista a Catalunya durant aquest 2022 i fins a la data, incloent-hi els feminicidis familiars (que enguany han sigut sis, a mans del propi fill, gendre, net i germà). Juntament amb la resta de feminicidis, n’hi ha un total de dotze.

En diversos indrets del poble es farà una penjada de pancartes de rebuig a qualsevol violència per raó de gènere.

Els altres actes estaven programats a la plaça de l’Església però, a conseqüència de les previsions meteorològiques, es duran a terme a la Sala Municipal.

A 3/4 de 5 de la tarda, a la Sala Municipal es llegirà el manifest. Seguidament, es farà l’obertura i lectura de les bústies liles que hi ha per tot el poble, on, de forma completament anònima, s’hi han pogut compartir casos patits per les vilatanes d’Arenys de Munt.

Enguany també comptarem amb dues actuacions de l’escola de dansa La Riera.

Per acabar, es farà la taula rodona “Violències masclistes: casos de superació i recursos d’acompanyament”, on podrem escoltar casos de superació, conèixer com encarar les violències i de quins recursos d’acompanyament disposen les dones que les pateixen.