L'Ajuntament demanarà a la Generalitat que doti el consultori d'Arenys de Munt d'una infermera pediàtrica a jornada sencera

Última revisió 08-07-2022 10:07
06/07/2022

El Ple de l’Ajuntament d’Arenys de Munt va acordar per unanimitat, a la reunió del passat 16 de juny de 2022, demanar formalment al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que doti el consultori d’Arenys de Munt d’una infermera pediàtrica a jornada sencera.

Arenys de Munt va perdre el servei de pediatria el 13 d’octubre de 2020 i no l’ha recuperat, malgrat que la ciutadania organitzada ha realitzat recollides de signatures i diversos actes reivindicatius, a més de participar en reunions, per tal de mirar revertir la situació injusta que s’està vivint.

Des de l’Ajuntament es van exposar diversos motius al Departament de Salut per tal de recuperar el servei en diverses reunions, per carta i fins i tot presencialment en una reunió presencial amb la secretària d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut, la Sra. Meritxell Budó. Malgrat tots els esforços i intents, però, el Departament es manté amb la negativa perquè, segons diu, aposta per una atenció pediàtrica de qualitat i no de proximitat. Això no s’entén des de l’Ajuntament perquè es podria apostar per totes dues coses, fet que comparteixen tots els grups municipals.

El Departament de Salut ha deixat només una infermera pediàtrica una tarda a la setmana, fet que dona poca flexibilitat i conciliació. Hi ha moltes funcions que es poden gestionar a través d’aquesta figura. El Departament de Salut va dir a l’Ajuntament que la infermera pediàtrica no té mai l’agenda plena, però les famílies d’Arenys de Munt expliquen que molts cops ja els programen directament les visites per al CAP d’Arenys de Mar. A més, el fet que no hi hagi flexibilitat de dies d’atenció impossibilita que les famílies es puguin organitzar per dur les criatures a visita, perquè molts infants solen fer extraescolars a les tardes i hi ha famílies que treballen en aquest horari.

Per tots aquests motius, s’espera que des de la Generalitat s’entengui la situació i es doti el nostre consultori d’una infermera pediàtrica a jornada sencera.