Primera competició d'obediència canina

Última revisió 25-06-2020 22:49
29/07/2019

El proper dissabte, 3 d'agost, es farà a Arenys de Munt la primera prova canina d'obediència esportiva d'utilitat. El club Vencan, centre d'esports i ensinistrament caní situat a la pedrera de Can Jalpí (on hi havia antigament els rucs), serà l'encarregat de portar aquesta nova disciplina al nostre poble, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Arenys de Munt.

L'obediència esportiva d'utilitat és un esport caní que fomenta principalment la vinculació del guia amb el seu gos. És un esport d'obediència pura, on els exercicis a realitzar són situacions quotidianes de la vida diària, i és aquí on radica la seva bellesa i la seva dificultat, atès que els exercicis són sempre diferents i l'entorn totalment variable.

És un reglament obert a totes les races de gos, sense importar-ne el pedigrí, l’edat, la mida i altres característiques. Tota persona que tingui un gos hi pot participar, gaudir i competir amb les mateixes possibilitats que un professional amb un gos de llinatge de campions.

El Campionat d'Espanya és anual i està format per múltiples proves de club (entre 15-25), repartides per tot Espanya, on els participants han d'obtenir una sèrie de resultats selectius per classificar-se al Campionat. En finalitzar la temporada, hi ha una prova reina, no organitzada per cap club sinó per l'AEM, en la qual els participants classificats durant tot l'any es juguen, d'una banda, la Copa d'Espanya, i d'altra banda, el Campionat d'Espanya. Tot això, separat en quatre categories, depenent de l'experiència del guia i del gos: bàsic, grau 1, grau 2 i grau 3, la categoria reina.

Per a més informació, podeu escriure a info@vencan.es, trucar al 605390813 o visitar la pàgina www.vencan.es.