Dia Mundial de l'Alzheimer

Última revisió 21-09-2023 09:29
21/09/2023

Avui, 21 de setembre, se celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer, per la qual cosa l’Ajuntament d’Arenys de Munt il·luminarà la seva façana de color verd.

L’objectiu d’aquesta commemoració, instituïda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i l’Alzheimer’s Disease International (ADI), és donar a conèixer la malaltia i les seves conseqüències sociosanitàries, i demanar el suport i la solidaritat de la població, les institucions i els organismes oficials.

Les dades publicades per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) indiquen que, a nivell mundial, l’any 2030, 75 milions de persones estaran afectades per malalties que causen demència. La xifra arribaria als 132 milions de persones l’any 2050.

La malaltia d’Alzheimer produeix una disminució de les funcions intel·lectuals, dificulta l’aprenentatge de nous conceptes, interfereix en la capacitat de la persona per realitzar la seva vida diària i produeix canvis en la seva personalitat i conducta. Cal dir que no tots els deterioraments de les capacitats mentals relacionats amb l’edat evolucionen cap a la malaltia d’Alzheimer.