Itinerari formatiu sobre igualtat de gènere i violències masclistes i LGBTIfòbiques

Última revisió 03-10-2023 08:46
03/10/2023

L’Ajuntament d’Arenys de Munt ha anat portant anualment el projecte de prevenció de relacions abusives a tercer i quart d’ESO i batxillerat a l’institut del municipi.

Acabat el projecte del curs passat, es va valorar ampliar la franja d’edat on oferir formacions d’aquest àmbit i mitjançant la col·laboració de l’Escola Sant Martí, l’Escola Sobirans i l’Institut Domènec Perramon es va elaborar un itinerari formatiu centrat en la igualtat de gènere i la prevenció de les violències masclistes i LGBTIfòbiques.

L’itinerari actual engloba les etapes de cicle superior de primària fins a segon de batxillerat i també inclou tallers per a famílies.

La temàtiques dels tallers a realitzar, en el seu conjunt, inclouen el sexe/gènere, la diversitat d’identitats de gènere, els drets al propi cos i límits, el feminisme i la lluita dels drets LGBTI, models de masculinitats, autoconeixement i autoestima, identificació de les violències masclistes i LGBTIfòbiques, relacions afectivo-sexuals i sexualitat apresa a la pornografia. Pel que fa a les famílies, les xerrades se centren en el desenvolupament psicosexual de l’infant i les seves etapes.

Aquest itinerari ha estat elaborat i validat per equips de psicopedagogia i experts en l’àmbit de l’educació sexual i de gènere.

Durant aquest curs 2023-2024 s’iniciarà l’itinerari i posteriorment es farà una avaluació global del seu impacte a través dels equips experts en la matèria i una reunió de valoració amb les escoles i l’institut.