Continua la campanya de recollida d'ADN dels gossos

Última revisió 18-12-2023 12:18
15/12/2023

Continua als dos centres veterinaris d’Arenys de Munt la campanya de recollida d’ADN dels gossos, que aviat serà obligatòria, per la qual cosa es recorda a tothom que tingui gos i encara no hagi fet l’extracció de sang per a la mostra d’ADN.

Per tal de poder anar a un dels dos centres veterinaris a extreure sang als gossos gratuïtament per poder fer el cens genètic, primer cal anar a l’Oficina d’Atenció a la Vila (edifici de l’Ajuntament) i demanar un tiquet, que es presentarà al centre veterinari que s’esculli. Un cop recollit el tiquet, és imprescindible demanar cita prèvia al centre veterinari. Cal que l’animal estigui xipat i censat a l’Ajuntament per poder fer tot el procés.

Els dos centres veterinaris on es pot anar són:

Aquesta campanya es fa perquè la identificació genètica permet identificar amb noms i cognoms els responsables dels excrements abandonats, per tal de fomentar les obligacions dels propietaris de gossos. Els excrements a la via pública no només són un problema de civisme, sinó que també poden generar problemes sanitaris.

Podeu veure’n més detalls en aquest Ajuntament Informa, aquest fulletó i aquest vídeo.

Vídeos

Campanya de recollida d'ADN dels gossos (vídeo llarg)

Campanya de recollida d'ADN dels gossos (vídeo curt)