8 de març, Dia Internacional de les Dones

Última revisió 01-03-2024 13:17
01/03/2024

Enguany, des de l’Ajuntament s’han preparat actes per conscienciar i donar visibilitat a les dones, així com per homenatjar-les.

Durant tota la setmana, a les escoles, l’institut i l’Espai Jove es farà una activitat que consistirà a penjar llaços liles als equipaments educatius i zones properes a aquests amb el nom d’una dona important per cada persona participant. També s’elaboraran pancartes per portar a la marxa de torxes del 8 de març.

El mateix 8 de març, a partir de 2/4 de 5 de la tarda a la plaça de l’Església, s’instal·larà la carpa lila, amb material de marxandatge. A 2/4 de 8 del vespre tindrà lloc una marxa de torxes pel poble amb pancartes reivindicatives i hi haurà un obsequi per a totes les persones participants. Acompanyaran la marxa els grup de batucada QueToquiTaMare i Tabalers dels Dimonis de Teià. Acabada la marxa de torxes, es llegirà el manifest a càrrec de la Taula per a la Diversitat.

Seguidament, també a la plaça de l’Església, es farà un sopar, els tiquets del qual es poden adquirir a l’Esplai de Jubilats al preu de cinc euros. Hi ha dues opcions per triar: entrepà de botifarra o torrada amb escalivada i formatge de cabra.

Després del sopar es farà un sorteig d’obsequis organitzat per la Taula per a la Diversitat i hi haurà música.

El 8 de març, Dia Internacional de les Dones, es commemora la lluita de les dones per la seva participació a la societat i un desenvolupament íntegre, en peu d’igualtat amb els homes. Aquesta diada s’utilitza per donar visibilitat a la desigualtat de gènere i reivindicar la lluita per una igualtat efectiva dels drets de les dones en tots els àmbits de la societat.