Actuacions a l'arbrat a Arenys de Munt

Última revisió 14-08-2023 10:22
09/08/2023

Aquest estiu s’han començat a fer actuacions a l’arbrat a diversos punts del nostre municipi, que s’allargaran en el temps per tal de garantir la salut dels mateixos arbres i la seguretat dels ciutadans.

Aquestes actuacions als arbres i la vegetació en general són el resultat del seguiment que es fa de l’arbrat, de la seva salut i la seguretat per a la població en el moment actual, però tenint en compte també el mitjà termini.

Les  actuacions de tala que s’han realitzat fins ara han estat:

  • La tala d’acàcies que estaven seques i amb alt risc de caure a la zona del Torrent d’en Puig.
  • La tala d’un exemplar al carrer Montseny per perill per a les cases veïnes amb branques que entraven a les propietats i empenyien murs i arrels que aixecaven les voreres.
  • La tala d’un ailant a la zona del pavelló nou (Can Zariquei), ja que aquesta és una espècie invasora que s’utilitza en jardineria ornamental però que té un alt potencial d’expansió i desplaça les espècies autòctones.
  • La tala de tres albízies al carrer Lluís Companys.
  • Un d’ells es trobava esquerdat pel tronc entre les branques i hi havia un perill imminent que s’acabés de trencar i caiguessin parts de l’arbre en qualsevol moment. En segon lloc, n’hi havia un que, tot i que semblava que només tingués una branca ferida per un impacte, s’ha valorat tècnicament que el fet de treure la branca que ja estava malalta faria que l’arbre patís i que acabés fent la mateixa evolució que l’arbre veí i que acabaria, en un temps relativament curt, sent un perill per a la ciutadania. I en tercer lloc un que, a causa dels impactes repetits en la part baixa del tronc (probablement a causa de l’aparcament dels cotxes), estava malmès i comprometia l’estabilitat de l’arbre.

Properament i esperant el moment òptim, es procedirà a la substitució d’alguns d’aquests arbres.