Col·locació de llamborda Stolpersteine en homenatge a Joan de Grassot i Grivé, conferència i exposició de Jordi Borràs i Abelló sobre l'extrema dreta i presentació del nou llibre d'Elies Surroca i Campàs

Última revisió 11-03-2024 08:43
11/03/2024

Aquesta setmana se celebraran a Arenys de Munt diversos actes de conscienciació sobre els feixismes passats i actuals.

El divendres 15 de març, el fotoperiodista Jordi Borràs i Abelló farà una conferència i inaugurarà, a les 19 h a la Sala d’Exposicions Mercè Paluzie, la seva exposició de fotos “Els rostres de l’odi”, sobre l’extrema dreta a Europa, que estarà oberta fins al 28 d’abril. Podeu trobar-ne més detalls en aquesta nota de premsa.

El dissabte 16 de març a les 12 h es farà, a l’Espai 1 d’Octubre (davant l’Ajuntament d’Arenys de Munt) la col·locació d’una llamborda Stolpersteine en homenatge a Joan de Grassot i Grivé, regidor de l’Ajuntament que va ser exterminat pels nazis al camp de Mauthausen-Gusen, i del qual podeu trobar més informació en aquest document. Aquest acte es pot realitzar gràcies a la col·laboració del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, que s’ha fet càrrec del cost i l’elaboració de la llamborda, feta per l’artista alemany Gunter Demnig. Podeu trobar més informació sobre el projecte Stolpersteine en aquesta pàgina.

El mateix dissabte a la tarda, a les 19 h a la Sala d’Exposicions Mercè Paluzie, l’autor local Elies Surroca i Campàs presentarà el seu nou llibre Guerra i repressió a Arenys de Munt (1936-1959) II, acte organitzat pel Col·lectiu pel Museu Arxiu d’Arenys de Munt.

Tots aquests actes han estat ideats i organitzats per la Comissió de la Memòria Històrica de l’Ajuntament d’Arenys de Munt.