Copes, calces menstruals i compreses de roba gratuïtes a les farmàcies a partir del 4 de març

Última revisió 01-03-2024 13:56
01/03/2024

A partir del dilluns 4 de març, es podrà recollir a la farmàcia i de forma gratuïta el producte que es prefereixi de copes, calces menstruals i compreses de roba, ensenyant el codi QR que cadascú trobarà dins l’espai personal de l’aplicació La Meva Salut (tant per a telèfons mòbils com per web).

Es calcula que a Catalunya 2,5 milions de persones entre 10 i 60 anys es podran acollir a aquesta mesura, que també va adreçada a persones no binàries i homes trans que menstruïn. Si hi ha alguna persona amb la menstruació que no estigui en aquesta franja d’edat, podrà fer una sol·licitud senzilla a la farmàcia.

Les farmàcies s’encarregaran no només de distribuir els productes reutilitzables, sinó també d’oferir assessorament personalitzat en el moment de recollida.

La persona haurà de presentar a la farmàcia el codi QR, individual i intransferible, que obtindrà mitjançant l’apartat “Novetats: La meva regla, les meves regles” de l’espai de salut digital La Meva Salut. Des de la farmàcia se li explicarà d’una manera senzilla quins són els productes menstruals que es reparteixen i se l’assessorarà perquè esculli el producte que més s’ajusti a les seves necessitats.

Aquest codi QR estarà actiu fins que es demani el producte a la farmàcia i, un cop lliurat el producte, es desactivarà. No caduca i estarà disponible fins al 2025.

Font de la notícia i més informació: https://www.ccma.cat/324/les-copes-calces-menstruals-i-compreses-de-tela-gratis-arriben-a-les-farmacies-dilluns/noticia/3279286/