Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Última revisió 18-10-2023 12:43
18/10/2023

El 19 d’octubre és el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, per la qual cosa la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de color rosa.

L’objectiu d’aquest dia és conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia, que esdevé el tumor més freqüent en dones arreu del món.

La detecció precoç permet detectar el càncer de mama en una etapa molt inicial, quan encara no produeix molèsties i la possibilitat de curació és més alta. Per això, diversos organismes internacionals recomanen a les dones d’entre 50 a 69 anys fer-se una mamografia cada dos anys.

La prevenció és un altre element bàsic per reduir l’impacte de la malaltia. Malgrat que no se’n coneixen les causes exactes, el Codi Europeu contra el Càncer recull un seguit de recomanacions per disminuir el risc de tenir un càncer de mama: mantenir un pes saludable i evitar l’obesitat (especialment després de la menopausa), fer activitat física regularment, reduir el consum d’alcohol i practicar la lactància materna.