El civisme és clau per tenir un poble net i endreçat

Última revisió 27-05-2022 14:50
27/05/2022

Des de l’Ajuntament d’Arenys de Munt s’ha detectat que, en diversos punts del poble, les papereres i contenidors presenten un estat lamentable a causa d’actituds incíviques d’una part minoritària de la població. Hi ha bosses d’escombraries directament llençades a una paperera, cosa que no està permesa, i hi ha àrees de contenidors amb gran quantitat de deixalles escampades pel voltant, i restes de roba o bosses senceres deixades al costat de contenidors de reciclatge. Les imatges adjuntes així ho certifiquen.

Si bé és cert que les actituds incíviques són pròpies d’una minoria de ciutadans, també és cert que les conseqüències d’aquestes actituds irresponsables perjudiquen la totalitat de la població, ja que tots els arenyencs patim la brutícia acumulada pels carrers del municipi.

Des de l’Ajuntament s’han multiplicat els esforços per millorar la recollida selectiva de la brossa, amb un nou contracte que permet millores com el buidatge diari de papereres, entre altres avantatges. Recordem que es pot fer ús de la deixalleria fixa de dilluns a diumenge i de la deixalleria mòbil un cop al mes a l'Eixample per portar deixalles que no es poden llençar en el porta a porta, com és el cas de roba o altra brossa no reciclable.

Però cap esforç de l’Administració tindrà fruit mentre es mantingui aquest nivell d’incivisme en una part de la societat. De res servirà netejar més si hi ha veïns que embruten el poble de manera deliberada. Si no hi posem remei conjuntament, tots els recursos abocats a la millora de la neteja seran diners llençats a la brossa; mai més ben dit. I recordem que són diners de tots i cadascun dels ciutadans d’Arenys de Munt. És per això que demanem a la població que sigui responsable, que faci un bon ús del porta a porta, de les àrees d’emergència de contenidors, i sobretot de les papereres, que no són contenidors de rebuig. Així mateix, demanen col·laboració ciutadana i que, si algú percep una actitud incívica que embruti el municipi, ho denunciï trucant a la Policia (937937547) o a l’Ajuntament mateix (937937980).