Identificada i detinguda l'autora dels dos furts i una temptativa tipus "mimoses" que es van produir a Arenys de Munt

Última revisió 21-07-2023 12:57
21/07/2023

Els cossos policials havien rebut denúncies de veïns d’Arenys de Munt perquè havien estat víctimes de furts tipus “mimoses”. En aquesta tipologia delictiva, l’autor s’apropa a la víctima (normalment una persona d’edat avançada) i tracta de guanyar-se la seva confiança dient-li que la coneix, que treballa en alguna farmàcia (lloc òbviament freqüentat per persones d’aquesta franja d’edat), etc. Seguidament, amb aquest pretext, l’autor comença a tocar a la víctima seleccionada, abraçant-la o simulant que li fa un massatge a les mans. Amb aquesta operativa aconsegueix sostreure collarets, anells, rellotges o qualsevol article de valor.

La Policia Local i els Mossos d’Esquadra que estaven investigant els fets disposaven d’una fotografia de l’autora dels fets i durant aquest temps estaven realitzant gestions per aconseguir identificar-la.

Finalment, la localització de l’autora dels furts es va produir durant el matí del dia 20 de juliol, quan els agents de la Policia Local d’Arenys de Munt la van reconèixer per la fotografia de què disposaven. La dona va ser traslladada a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a efectes d’identificació, on, davant els indicis que es tenien dels fets, els Mossos van detenir-la i han instruït les diligències per enviar-les al jutjat de guàrdia.