L'Ajuntament d'Arenys de Munt se suma a la Diada Internacional contra l'Homofòbia, la Lesbofòbia, la Transfòbia, la Bifòbia i la Interfòbia

Última revisió 16-05-2023 12:35
16/05/2023

El 17 de maig és el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Lesbofòbia, la Transfòbia, la Bifòbia i la Interfòbia. Té els seus orígens en una campanya internacional del 2005 durant la qual es va escollir el 17 de maig per commemorar que el mateix dia de 1990 l’Organització Mundial de la Salut va decidir eliminar l’homosexualitat de la seva classificació internacional de malalties.

Aquest 2023, l’Ajuntament d’Arenys de Munt se suma a la campanya “Junts sempre: units en la diversitat”, tot posant el focus en l’àmbit educatiu: la visibilització, prevenció i acompanyament de persones del col·lectiu. L’educació contra la LGTBI-fòbia consisteix a treballar per:

  • Visibilitzar la diversitat de gènere en la infància i durant l’adolescència, des de la positivitat i el respecte;
  • prevenir i abordar qualsevol vulneració de drets;
  • promoure entorns de confiança, suport i seguretat en igualtat de condicions per a tothom; i
  • acompanyar per viure plenament i gaudir del nostre cos i les nostres relacions.

L’objectiu és conscienciar sobre les violències i discriminacions que pateixen les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals a fi que la identitat afectivosexual de tots i totes sigui viscuda de forma saludable, personal i única.

En aquesta línia, l’Ajuntament penjarà la bandera de la diversitat al balcó i encendrà els llums de colors a la façana del consistori per tal de donar visibilitat al col·lectiu LGBTI+ i, alhora, condemnar totes les actituds de rebuig, prejudicis i hostilitat, així com totes les formes de violències contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.