Mesures d'autoprotecció davant la presència de senglars

Última revisió 19-07-2021 11:17
16/07/2021

En les últimes setmanes s’han vist porcs senglars en zones properes al nucli urbà d’Arenys de Munt. Es recomana seguir mesures d’autoprotecció per evitar danys.

Els perjudicis i les molèsties que pot ocasionar l’espècie són de tipologia variada: danys a conreus i pastures, jardins, parcs i horts, accidents de trànsit, problemes sanitaris i atacs esporàdics a persones i animals domèstics.

En primer lloc, no s’ha de donar mai menjar als senglars, ja que fent-ho es modifica la seva conducta i acaben perdent la por a les persones, amb el risc que això suposa pel fet de ser animals salvatges que tenen reaccions imprevisibles.

La tipologia de la vegetació dels parterres i espais verds determina la presència de senglars. Cal evitar aquells aliments més comuns en la seva alimentació, com les plantes bulboses, o reduir la freqüència del reg i canviar a xerojardineria.

El desbrossament de l’estrat arbustiu i la reducció de la densitat arbòria en les zones urbanes i periurbanes evita l’efecte refugi i dificulta l’accés dels exemplars salvatges. La instal·lació de tanques ben ancorades al terra i mantingudes periòdicament o la instal·lació de passos canadencs evita l’accés dels senglars en aquells espais més sensibles. La col·locació de filats elèctrics també és una eina efectiva per a la protecció de certs espais.

Podeu trobar-ne més informació en aquest tríptic i aquest full informatiu. Si teniu qualsevol dubte, podeu contactar amb els agents rurals, al telèfon 93 561 70 00.