Escola bressol municipal La Petjada

L'escola bressol La Petjada acull infants des dels 4 mesos fins als 3 anys.

Entenem l'escola com un lloc per créixer, en un ambient estructurat per poder estar junts, pensat i organitzat per convidar als infants a fer, a experimentar, a gaudir, a compartir les pròpies experiències amb ritmes i estils personals.

És un lloc que facilita la trobada entre infants, on es van forjant històries personals i col·lectives, un lloc que permet a les emocions manifestar-se i als sentiments expressar-se. És un espai acollidor, no només per als infants, sinó també per a les famílies, amb les quals s'hi construeix un clima de verdader diàleg, a través de l'atenció quotidiana.

La competència professional dels mestres és un factor de qualitat important. Dins de les possibilitats de cada persona, es valora com a molt bàsica l'obertura a la reflexió i la innovació educativa, tenint en compte que la societat canvia constantment i, per tant, també la infància, les famílies i les seves necessitats.

Equipament, instal·lacions i serveis

L'escola bressol La Petjada té una capacitat per a 115 infants i disposa de 8 aules:

  • 2 unitats de 4 mesos a 1 any, amb capacitat per a 8 infants cadascuna
  • 3 unitats d'1 a 2 anys (diferenciades per mesos), amb una capacitat de 13 places
  • 3 unitats de 2 a 3 anys, amb una capacitat de 20 places

Les aules estan distribuïdes a l'esquerra de l'escola, on un espai central interior acull diferents ambients i laboratoris.

Una sala d'usos múltiples on trobem un espai per fer experimentacions a l'engròs (sessió de xocolata desfeta, de farina, de pa ratllat, de paper de vàter...). A l'altre costat, entrant a la dreta, hi trobem l'administració/despatx, la sala de mestres, el magatzem i un lavabo per al personal. Al final de la sala d'usos múltiples, hi ha una zona de serveis adaptats, el vestidor, la cuina i la bugaderia.

Donem molta importància a la salut de l'infant; per això tenim cura i posem una mirada molt especial amb tot allò que hi té a veure, com és la part afectiva, emocional i física. És per això que els moments més importants són el descans, la higiene personal i el menjar. El menjar està adaptat a cada grup/edat, tenint una especial atenció per a l'aula dels nadons, on es fa un menú per a cada infant tot seguint les pautes del seu pediatre. I es posa una especial atenció a tots aquells infants amb alguna intolerància o al·lèrgia i s'estableix un protocol rigorosíssim. El servei de menjador funciona de 12 a 15 hores.

Per tal de donar un servei de qualitat, volem oferir productes de proximitat, de temporada i ecològics, perquè entenem que són tres criteris bàsics per garantir una alimentació saludable i, alhora, respectuosa amb el medi ambient.

A l'espai exterior disposem de tres patis diferenciats: un per a infants que comencen a caminar o que encara no caminen, un altre per als infants més grans i, l'últim, un espai organitzat com a laboratori de la natura.
 

  • L'escola està oberta 11 mesos l'any, de setembre a juliol.
  • L'horari de la jornada completa és de 9 a 12 i de 15 a 17 hores, de dilluns a divendres.
  • També es disposa d'un servei d'acollida de 8 a 9 i de 17 a 18 hores.

Aspectes a destacar

  • Treballem a partir d'una metodologia molt innovadora, on els projectes, els sentits i l'experimentació interaccionen entre si, potenciant la felicitat, la creativitat, l'autoestima i l'adquisició de conceptes. El fil conductor és que el nen/a se senti feliç tot posant sempre una mirada cap al respecte del petit/a.
  • Organitzem un espai familiar mensual, on les famílies poden demanar temes del seu interès (com fer massatges, trastorns de la son, control d'esfínters, la sobreprotecció...), on s'intenten tractar i resoldre dubtes que van sorgint. També és un espai d'intercanvi entre les famílies.
  • Participem amb trobades de coordinació amb altres escoles del poble.
  • Fem un taller de teatre i properament de cuina per a pares/mares i germanes/germans.
  • Tenim, a part de les classes, uns espais “laboratoris”: laboratori de moviment, laboratori de l'aigua, laboratori de la llum i la foscor, laboratori de les construccions, laboratori de plàstica, laboratori de la natura, laboratori de l'enginy i el proper curs obrirem altres espais, com el laboratori de l'espai màgic...

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 19-08-2020 14:06

Imatges