Manifest del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Última revisió 03-12-2020 09:04
25/11/2020

Aquest any, a causa de les restriccions derivades de la COVID-19, s’han hagut d’adaptar alguns dels actes d’aquesta diada, com és la lectura del manifest institucional.

L’Ajuntament d’Arenys de Munt s’adhereix al manifest consensuat entre la Generalitat de Catalunya i les altres institucions, i és per això que s’ha editat un vídeo amb la lectura del manifest llegit i interpretat per diferents persones del poble.

En el manifest d’enguany diem que “el temps s’ha esgotat per als agressors masclistes” i que “el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort”. Es reconeix que “mai abans hi havia hagut una implicació tan extensa i conscient respecte a les violències masclistes. I és que els darrers mesos han estat absolutament durs per a les dones i criatures que viuen en situacions de violència, com segurament ho seran els mesos que vindran, mentre duri la pandèmia”. I ens dirigim als homes “que esteu en contra d’aquestes violències i sabeu que un dels vostres amics, familiars, coneguts les exerceixen: és hora que us en feu responsables i hi intervingueu”. El document acaba adreçant-se als agressors: “als agressors, un recordatori: no hi haurà espai per a la impunitat”.

Es recorda a la població que avui es convoca un minut de silenci a les 12 del migdia en record i homenatge a les víctimes. Aquest minut de silenci no es farà en cap lloc concret de la població; tothom el pot fer des del lloc on es trobi en aquell moment.

El vídeo del manifest és pot veure aquí.