Servei de recollida de restes vegetals


Recollida porta a porta de la fracció vegetalAmb l’entrada en funcionament del nou contracte de recollida selectiva, l’1 de febrer es va iniciar un nou servei de recollida de fracció vegetal el primer i tercer dimecres de cada mes, amb prèvia recollida de les saques homologades a l’Oficina d’Atenció a la Vila i trucada a l’empresa que gestiona la recollida de les restes vegetals.

Per sol·licitar el servei, cal posar-se en contacte amb l’empresa Arca, que és la que s’encarrega del servei de recollida, i d’aquesta manera poder-lo programar. El telèfon de contacte és el 900402033. La recollida de resta vegetal està programada per al primer i tercer dimecres de cada mes de 12 a 18 h, amb prèvia trucada a l’empresa per confirmar la recollida.

És important complir de manera correcta amb la programació, ja que, si no es treu la saca homologada (màxim dues per recollida) el dia sol·licitat, aquesta ocupació fa que un veí o veïna en surti perjudicat. Per això és del tot necessari contactar amb l’empresa que porta a terme el servei per concretar la data.

L’Ajuntament considera que és un bon servei que comporta un seguit de beneficis mediambientals i, per aquest motiu, d’acord amb la demanda rebuda, el servei es realitza tots els mesos de l’any, i anima tots els veïns i veïnes d’Arenys de Munt que generin residus vegetals a utilitzar-lo i fer-ne un bon ús.

En resum, per tal d’utilitzar el servei cal seguir els següents passos i consells:

  1. Recollir les dues boses homologades a l’OAV indicant les dades personals.
  2. Trucar al telèfon 900402033 per concretar el dimecres de recollida, indicant “Recollida de fracció verda”, nom, telèfon i adreça.
  3. Dipositar les saques homologades el matí de la recollida a la porta de casa, sempre vigilant que no molestin el pas de vianants o vehicles. A les saques s’hi poden posar restes de plantes, fulles, gespa i pinassa, sense terra, i no s’hi pot dipositar poda, troncs, pedres, testos ni restes de runa; només restes vegetals.

Important:

  • No es recolliran les restes que estiguin fora de les saques homologades (màxim dues per recollida) ni les saques que no continguin restes vegetals.
  • Si es fa mal ús del servei, es deixarà de prestar al veí que en faci mal ús.
  • És un servei només per a particulars. Les empreses de jardineria han de portar les restes a la deixalleria.
  • Les restes de tales d’arbres no es poden recollir amb aquest servei; s’han de dur a la deixalleria o a plantes homologades.

Per què és important la recollida de la fracció vegetal?

  • S’ha de tenir clar que la fracció vegetal (gespa, fulles, flors, herba, restes de poda, etc.) no és un residu sinó un recurs.
  • Amb aquest servei, el que recollim té un valor. La fracció vegetal de mida petita (gespa, fulles, flors, herba) es valoritza a la planta de compostatge per obtenir compost (adob).
  • El que es vol aconseguir és tornar la matèria orgànica a la natura: el cicle tancat de la fracció vegetal.

NOTA IMPORTANT: cal que tot el que recollim sigui fracció vegetal, ja que la presència de residus no orgànics dificulta i encareix el procés i empitjora la qualitat del compost.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 10-05-2022 11:21